De geschiedenis van de verslaving en mooie herinneringen.

Mobieltjesverslaving?

Door zakkenjongen op maandag 17 oktober 2011 21:23 - Reacties (46)
Categorie: The History, Views: 9.031

Hallo allemaal!

Mijn naam is Michal en ik ben sinds anderhalf jaar verslaafd aan het wisselen van telefoon. Ook al bevalt een smartphone me ongelofelijk goed kan ik het niet langer dan 2-3 maanden uithouden met het toestel. Die 2-3 maanden zijn overigens erg optimistisch, want tot nu toe is 3 maanden mijn max geweest (sinds anderhalf jaar) en daarna nooit meer dan 2 maanden volgehouden. Dankzij deze verslaving heb ik veel kennis over mobiele besturingssystemen (als normale gebruiker en als echte Tweaker) en de prijzen van toestellen.

In deze eerste blog wilde ik een beetje aankondigen wat jullie kunnen verwachten. Natuurlijk korte impressies/minireviews van toestellen die ik net binnen krijg, maar vooral vergelijkingen tussen de verschillende mobiele OS'en en de opvallende dingen in het dagelijks gebruik. Natuurlijk is dit voor vele fanboys een erg gevoelig punt, daarom zal ik alles zo objectief mogelijk proberen te belichten.

Vandaag heb ik een hele tijd gedacht over welke toestellen ik ooit heb gehad. Dat is niet helemaal gelukt, want ik heb het gevoel dat ik een hoop oversla, maar bij deze dan toch een poging tot het maken van een complete lijst:

1. Het begon allemaal met een HTC Hero (februari 2010)
2. Welke ik na 3 maanden gebruik omruilde voor een iPhone 2G met bijbetaling
3. Een maand later was deze verkocht aan een vriend en liep ik vrolijk rond met een iPhone 3G
4. Dit bleek een fijn toestel te zijn, maar ik kon het geld wel gebruiken. Een tijdje rondgelopen met mijn oude Samsung U600
5. Ik geloof dat ik toen een Xperia X1 had aangeschaft..
6. Maar deze was een vreselijke miskoop, na een paar weken omgeruild voor een Sony Ericsson W995
7. De W995 was prima, maar ik had toch behoefte aan een smartphone. De specs van de Wave waren zeer aantrekkelijk! Zeer goede camera had deze trouwens.
8. Bada is me toch een rot systeem, Android begon aan me te knagen dus na 2 maanden werd het tijd voor een HTC Legend
9. Daar heb ik goede herinneringen aan, maar de Motorola Droid was erg aantrekkelijk met zijn qwerty-toetsenbord
10. Vanaf dit moment ging het erg snel. De Droid had als laatste zijn dienst trouw een aantal maanden gedaan. Werd het gebrek aan Gingerbread toch zat op een gegeven moment en ging naar een HTC HD2
11. Wat een briljant toestel! Zoveel verschillende ROMs gedraaid, heerlijk. Toch te groot en clunky, dus omgeruild voor mijn pa's HTC Desire
12. Werkte super, niks aan op te merken, maar mijn verslaving won. Geruild voor een HTC Trophy 7
13. Hmm, zonder Mango toch wel beperkt dat Windows Phone 7, miste vooral een Nederlands toetsenbord. Terug naar de HTC HD2
14. Palm Pre uitgeprobeerd, pokkeding, neeeext
15. Hmm, nu ben ik aan het twijfelen. Volgens mij had ik nog iets voor de 3GS, maar dat kan ik me niet herinneren. De iPhone 3GS dus, super fijn!
16. iPhone was fijn, maar ik werd toch gek van de batterij. Kon het amper een dag volhouden met mijn gebruik. Ik heb de Samsung Wave nog een kans gegeven
17. Die kans duurde ongeveer 2 weken want ik herinnerde me weer alles wat ik haatte aan Bada. Zo ongeveer alles dus :+ Nokia N8 aangeschaft dan maar, had Whatsapp wat mijn prioriteit was en verder een HDMI out etc. Erg goed featurewise.
18. En nu zijn we hier, oktober 2011. Mijn N8 is vandaag verkocht omdat ik bij een vriend Windows Phone 7 Mango zag en het was werkelijk super. Vandaag dus gekocht via MP: Samsung Omnia 7!

Dit is zo ongeveer de verslaving het afgelopen halfjaar gegaan. In het volgende blog kunnen jullie dus een impressie van de Omnia verwachten, en wie weet wat de volgende maand brengt! Op mijn verlanglijstje staan in ieder geval nog de Nexus Prime (duuhh), de Galaxy S1 of 2 en de iPhone 4(s).

Herkennen jullie deze verslaving, hebben jullie een eigen aparte mobielgeschiedenis, of willen jullie feedback geven op mijn blog? Laat je horen in de reacties!